Založ si blog

Stabilná vláda je priorita, nie zlepenec 4 – 6 strán! ! !

robert-fico-nestandard2Čas sa kráti a o chvíľu tu máme parlamentné voľby. Nastáva otázka, že čo je vlastne lepšie pre Slovensko, či stabilná vláda, alebo nezmyselný zlepenec viacerých strán. V súčasnosti môžeme sledovať snahu, alebo záujem jednotlivých opozičných strán spolu sa spájať a podpisovať rôzne záväzky, že nepôjdu do vlády so stranou Smer-SD. Je to ich jediný spôsob, ako na seba upozorniť a získať pozornosť médií. V podstate to dokazuje akurát to, že sa vyznajú v politickom marketingu, ale nič to nehovorí o ich schopnostiach viesť a riadiť náš štát. Myslím si, že hlavne o to by malo ísť v týchto voľbách.

Tak ako je nastavená súčasná vláda Smeru-SD, ťažko jej bude niekto konkurovať.  V súčasnosti riadi krajinu, má veľmi dobré výsledky a zrozumiteľný program pre všetkých ľudí. Tieto voľby v podstate nemôžu ani inak dopadnúť. „Dnes sa môžeme tešiť zo slušného hospodárskeho rastu, stabilizovania dôchodkového systému a stopnutia schránkových firiem. Odmietli sme sa sústrediť iba na konsolidáciu verejných financií, čo sa ukázalo ako správne rozhodnutie,“ povedal premiér pri prezentovaní výsledkov trojročného vládnutia.  Aj ak niekto nemá v láske Smer-SD, tak musí uznať, že v súčasnosti nikto nevie robiť takú politiku ako oni. Veď nikto nemôže spochybniť všetky sociálne opatrenia z dvoch balíkov a ako bonus prichádzajú s tretím balíkom za 1 miliardu eur. Tak si myslím, že táto vláda niečo aj robí a je tu fakt pre nás obyčajných ľudí.

O zostave novej vlády napokon  nerozhodujú predvolebné výroky a gestá politikov, ale jednoznačne hlas ľudí vo voľbách. Aj keď súčasný volič je síce nevyspytateľný a môže sa zachovať akokoľvek. Niektorým stranám sa asi nebude páči vládnuť, alebo ísť do koalície s inou politickou stranou, ale to potom dokazuje, že nemajú žiadnu zodpovednosť za náš štát a preto ho nedokážu ani riadiť.

Predseda strany Smer-SD Róbert Fico vidí len dve možnosti, ako bude vyzerať nasledujúca vláda v roku 2016.  „Buď ju bude tvoriť Smer-SD s niekým, s jednou politickou stranou, my uprednostňujeme, samozrejme, štandardnú stabilnú koalíciu,“ zdôraznil, že budú aj pripravení na ústupky a vedia dať budúcemu koaličnému partnerovi priestor  v programovom vyhlásení novej vlády.

„Alebo je tu druhá alternatíva, a to je alternatíva veľmi širokej vládnej koalície,“ doplnil premiér. Myslí si a je o tom presvedčený, že opozičné strany, ako sú  KDH, Most-Híd a Sieť  nemajú žiadnu šancu zostaviť budúcu vládu. Preto budú potrebovať osloviť ďalších partnerov, aby sa s nimi spojili do spoločnej koalície . Tak to by znovu vznikol zlepenec 4 až 6 strán!!!  „To je to isté, čo bolo v roku 2010 až 2012, čo nevydržalo a čo by pravdepodobne nevydržalo ani teraz,“ skonštatoval.

Politika je zodpovednosťou za krajinu a jej občanov. Taktiež je vecou schopností riadiť štát   a porozumieť všetkým výzvam, ktorým v súčasnosti čelí. Napokon, keď sledujeme čo sa momentálne deje v Európe, pochopíme, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu.

Zelená župa

29.05.2017

Zelená župa je prvý a v súčasnosti aj jediný projekt svojho druhu na Slovensku na úrovni krajov, ktorý bol spustený v roku 2015 a úspešne pokračuje aj v roku 2017. Hlavným cieľom environmentálne ladeným projektom Trenčianskeho samosprávneho kraja – Zelená župa je znížiť svoju ekologickú stopu, ako aj realizácia aktivít, ktoré skutočne prispievajú k ochrane [...]

Nenávistná kampaň proti vláde posunula Kotlebu až do parlamentu

14.03.2016

Je pár dní po voľbách a Slovensko sa stále spamätáva z volebného šoku. Nevie pochopiť, čo sa s ním stalo, keď z parlamentu vylúčilo Kresťanskodemokratické hnutie a vpustilo extrémistov na čele s Mariánom Kotlebom. Až teraz všetci ľudia pochopili, akí v skutočnosti sme a ako často podliehame zdeformovanému, zavádzajúcemu a klamlivému mediálnemu obrazu. [...]

Päť základných princípov novej vlády

25.02.2016

Strana Smer-SD so svojim predsedom Róbertom Ficom usiluje znovu o vstup do vlády, a preto voličom a potenciálnym koaličným partnerom chcú jasne zadefinovať podmienky a princípy spolupráce. Strana sa preto bude riadiť týmito piatimi základnými princípmi a chce byť iba v takej spoločnej vláde, ktorá sa na týchto princípoch zhodne a bude sa nimi riadiť. Toto je [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 43727x
Priemerná čítanosť článkov: 4859x

Autor blogu

Kategórie