Založ si blog

Stabilná vláda je priorita, nie zlepenec 4 – 6 strán! ! !

robert-fico-nestandard2Čas sa kráti a o chvíľu tu máme parlamentné voľby. Nastáva otázka, že čo je vlastne lepšie pre Slovensko, či stabilná vláda, alebo nezmyselný zlepenec viacerých strán. V súčasnosti môžeme sledovať snahu, alebo záujem jednotlivých opozičných strán spolu sa spájať a podpisovať rôzne záväzky, že nepôjdu do vlády so stranou Smer-SD. Je to ich jediný spôsob, ako na seba upozorniť a získať pozornosť médií. V podstate to dokazuje akurát to, že sa vyznajú v politickom marketingu, ale nič to nehovorí o ich schopnostiach viesť a riadiť náš štát. Myslím si, že hlavne o to by malo ísť v týchto voľbách.

Tak ako je nastavená súčasná vláda Smeru-SD, ťažko jej bude niekto konkurovať.  V súčasnosti riadi krajinu, má veľmi dobré výsledky a zrozumiteľný program pre všetkých ľudí. Tieto voľby v podstate nemôžu ani inak dopadnúť. „Dnes sa môžeme tešiť zo slušného hospodárskeho rastu, stabilizovania dôchodkového systému a stopnutia schránkových firiem. Odmietli sme sa sústrediť iba na konsolidáciu verejných financií, čo sa ukázalo ako správne rozhodnutie,“ povedal premiér pri prezentovaní výsledkov trojročného vládnutia.  Aj ak niekto nemá v láske Smer-SD, tak musí uznať, že v súčasnosti nikto nevie robiť takú politiku ako oni. Veď nikto nemôže spochybniť všetky sociálne opatrenia z dvoch balíkov a ako bonus prichádzajú s tretím balíkom za 1 miliardu eur. Tak si myslím, že táto vláda niečo aj robí a je tu fakt pre nás obyčajných ľudí.

O zostave novej vlády napokon  nerozhodujú predvolebné výroky a gestá politikov, ale jednoznačne hlas ľudí vo voľbách. Aj keď súčasný volič je síce nevyspytateľný a môže sa zachovať akokoľvek. Niektorým stranám sa asi nebude páči vládnuť, alebo ísť do koalície s inou politickou stranou, ale to potom dokazuje, že nemajú žiadnu zodpovednosť za náš štát a preto ho nedokážu ani riadiť.

Predseda strany Smer-SD Róbert Fico vidí len dve možnosti, ako bude vyzerať nasledujúca vláda v roku 2016.  „Buď ju bude tvoriť Smer-SD s niekým, s jednou politickou stranou, my uprednostňujeme, samozrejme, štandardnú stabilnú koalíciu,“ zdôraznil, že budú aj pripravení na ústupky a vedia dať budúcemu koaličnému partnerovi priestor  v programovom vyhlásení novej vlády.

„Alebo je tu druhá alternatíva, a to je alternatíva veľmi širokej vládnej koalície,“ doplnil premiér. Myslí si a je o tom presvedčený, že opozičné strany, ako sú  KDH, Most-Híd a Sieť  nemajú žiadnu šancu zostaviť budúcu vládu. Preto budú potrebovať osloviť ďalších partnerov, aby sa s nimi spojili do spoločnej koalície . Tak to by znovu vznikol zlepenec 4 až 6 strán!!!  „To je to isté, čo bolo v roku 2010 až 2012, čo nevydržalo a čo by pravdepodobne nevydržalo ani teraz,“ skonštatoval.

Politika je zodpovednosťou za krajinu a jej občanov. Taktiež je vecou schopností riadiť štát   a porozumieť všetkým výzvam, ktorým v súčasnosti čelí. Napokon, keď sledujeme čo sa momentálne deje v Európe, pochopíme, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu.

Zelená župa

29.05.2017

Zelená župa je prvý a v súčasnosti aj jediný projekt svojho druhu na Slovensku na úrovni krajov, ktorý bol spustený v roku 2015 a úspešne pokračuje aj v roku 2017. Hlavným cieľom environmentálne ladeným projektom Trenčianskeho samosprávneho kraja – Zelená župa je znížiť svoju ekologickú stopu, ako aj realizácia aktivít, ktoré skutočne prispievajú k ochrane [...]

Nenávistná kampaň proti vláde posunula Kotlebu až do parlamentu

14.03.2016

Je pár dní po voľbách a Slovensko sa stále spamätáva z volebného šoku. Nevie pochopiť, čo sa s ním stalo, keď z parlamentu vylúčilo Kresťanskodemokratické hnutie a vpustilo extrémistov na čele s Mariánom Kotlebom. Až teraz všetci ľudia pochopili, akí v skutočnosti sme a ako často podliehame zdeformovanému, zavádzajúcemu a klamlivému mediálnemu obrazu. [...]

Päť základných princípov novej vlády

25.02.2016

Strana Smer-SD so svojim predsedom Róbertom Ficom usiluje znovu o vstup do vlády, a preto voličom a potenciálnym koaličným partnerom chcú jasne zadefinovať podmienky a princípy spolupráce. Strana sa preto bude riadiť týmito piatimi základnými princípmi a chce byť iba v takej spoločnej vláde, ktorá sa na týchto princípoch zhodne a bude sa nimi riadiť. Toto je [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Kresťania ukázali, že sa vedia zabávať. Po omši to parádne roztočili s hokejkami na hracej ploche

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 43713x
Priemerná čítanosť článkov: 4857x

Autor blogu

Kategórie