Založ si blog

Politickí dinosauri alebo nové nepoškvrnené tváre. . . ?

imagesKto sleduje aktuálne politické dianie na Slovensku si určite všimol, že pán Procházka, líder strany SIEŤ, začína uvažovať o možnej spolupráci so stranami MOST-HÍD a KDH.

Ak to skutočne myslí vážne, s touto spoluprácou medzi troma opozičnými stranami, tak asi veľmi urazí a sklame svojich potenciálnych voličov. Procházka veľa krát avizoval, že do politiky patria len nové a nepoškvrnené tváre a práve s len takýmito tvárami bude  spolupracovať. Nové tváre, ktoré sú bez škandálov, káuz a politickej minulosti. Tak potom nechápem, prečo sa začína spájať s týmito politickými dinosaurami?

Na avizovanom stretnutí Procházku s Bugárom majú hovoriť o dvoch prioritách a to o hmotnej zodpovednosti politikov a o zákaze schránkových firiem. „Považujeme za nevyhnutné, aby išlo o debatu o reálnej zmene pomerov v prospech ľudí, ktorí tu žijú. Všetky prípadné politické stretnutia tak pre nás budú aj diskusiou o schopnosti potenciálnych partnerov zaviazať sa k hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčeniu schránkových firiem z verejného priestoru,“ povedal Procházka.
Predseda MOST-HÍD Béla Bugár pozval lídrov strán SIEŤ a KDH na diskusiu o možnej spoločnej spolupráce týchto troch strán po voľbách. Bola by to ich alternatíva voči ďalšej vláde strany Smer.

Aj keď, povedzme si otvorene, títo páni alebo táto nádejná trojka, nie sú žiadnou alternatívou voči súčasnej vláde Róberta Fica.

„Ak majú mať akékoľvek rozhovory o povolebnej spolupráci význam, už z predvolebného správania sa strán musí byť zrejmé, že takáto spolupráca je možná. Preto sme sa Prešovskou prísahou zaviazali ku korektnej komunikácii, vyňali sme sa zo starých hier o prežitie a trváme na tom, že na akomkoľvek stretnutí treba hovoriť aj o takomto záväzku. Bez neho totiž verejnosť nemá dôvod veriť skutočnému záujmu o spoluprácu,“ poznamenal Procházka.

Nie je jasné, ako to vôbec nakoniec s uvedenou trojkou skončí, ale zo strany pána Procházku je to trošku zmätočné jednanie. Veď nebol to on, ktorý hovoril o nejakej novej krvi, ktorú chce priniesť do politiky? A on sa ide nakoniec spájať so starými gorilami!!!

Z môjho pohľadu toto stretnutie aj tak nič neprinesie, tak ako doteraz celá opozičná vláda.

Zelená župa

29.05.2017

Zelená župa je prvý a v súčasnosti aj jediný projekt svojho druhu na Slovensku na úrovni krajov, ktorý bol spustený v roku 2015 a úspešne pokračuje aj v roku 2017. Hlavným cieľom environmentálne ladeným projektom Trenčianskeho samosprávneho kraja – Zelená župa je znížiť svoju ekologickú stopu, ako aj realizácia aktivít, ktoré skutočne prispievajú k ochrane [...]

Nenávistná kampaň proti vláde posunula Kotlebu až do parlamentu

14.03.2016

Je pár dní po voľbách a Slovensko sa stále spamätáva z volebného šoku. Nevie pochopiť, čo sa s ním stalo, keď z parlamentu vylúčilo Kresťanskodemokratické hnutie a vpustilo extrémistov na čele s Mariánom Kotlebom. Až teraz všetci ľudia pochopili, akí v skutočnosti sme a ako často podliehame zdeformovanému, zavádzajúcemu a klamlivému mediálnemu obrazu. [...]

Päť základných princípov novej vlády

25.02.2016

Strana Smer-SD so svojim predsedom Róbertom Ficom usiluje znovu o vstup do vlády, a preto voličom a potenciálnym koaličným partnerom chcú jasne zadefinovať podmienky a princípy spolupráce. Strana sa preto bude riadiť týmito piatimi základnými princípmi a chce byť iba v takej spoločnej vláde, ktorá sa na týchto princípoch zhodne a bude sa nimi riadiť. Toto je [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 43665x
Priemerná čítanosť článkov: 4852x

Autor blogu

Kategórie