Založ si blog

Fico kritizuje opozíciu kvôli odvolávaniu Viliama Čisláka

cislakKDH iniciovalo odvolávanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka spolu aj s ostatnými opozičnými stranami, ako Most-Híd, SaS, OĽaNO či nezaradení poslanci. U premiéra požadovali odvolanie ministra zdravotníctva a keďže premiér nevyhovel ich požiadavke začali zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, kde by mali vysloviť nedôveru Viliamovi Čislákovi.

Samotný Viliam Čislák odmieta vyjadrenia KDH a označil ich za klamlivé. Nevidí žiadny dôvod na jeho odvolanie z postu ministra. Naopak rezort pod jeho vedením zaviedol vo všetkých nemocniciach v správe ministerstva protikorupčné linky a naštartoval projekt otvorenej transparentnej nemocnice, ktorý má prispieť k lepšej kontrole pri nakladaní s financiami. Taktiež pripomenul nové legislatívne pravidlá týkajúce sa spolupráce zdravotníkov a farmaceutických firiem. Zariadenia v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva patria medzi najaktívnejšie vo využívaní elektronického trhoviska.

Podľa premiéra Róberta Fica chce KDH návrhom na odvolanie iba vytvoriť politickú agendu a prekryť zvyšovanie platov pre zdravotné sestry. Zároveň im odkazuje, aby si pred pokusmi o odvolanie ministra najskôr upratali pred vlastným prahom. Viliam Čislák podľa premiéra vôbec nezaváhal a svoju úlohu ministra zodpovedne vykonáva. Nemyslím si, že by Čislák urobil rozhodnutia, pre ktoré by ho bolo treba odvolávať. „Naopak, minister prijíma rázne personálne rozhodnutia, vôbec nezaváhal, keď išlo o Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, bývalý riaditeľ musel odísť, prijímajú sa ďalšie vážne rozhodnutia,“ uviedol Fico. Dodal, že teraz minister pracuje na zvýšení platov pre zdravotníckych pracovníkov.

A ako uvádza ďalej „minister Čislák má moju podporu. Má podporu takú, že od neho očakávam, že ešte využije silný mandát, ktorý má, aby prijal ďalšie systémové opatrenia, ktoré musíme prijímať v zdravotníctve,“ vyhlásil Fico.

Premiér sa jasne vyjadril, že k takémuto návrhu sa strana Smer postaví veľmi tvrdo a pripomenul, že za čias bývalej vlády, keď ministrom zdravotníctva bol Ivan Uhliarik, sa práve súčasní kritici prizerali na tunelovanie zdravotníctva. „Pýtam sa, kde bola vtedy SaS? Kde boli všetci priatelia z Mostu-Híd? Ako je možné, že bolo v poriadku to, že manželka pána Uhliarika 27-krát zvýšila tržby vo svojej firme počas prvého roka vládnutia ministra?“ reagoval na iniciatívu opozície predseda vlády.

„Kde bola SaS, kde boli všetci priatelia z Mosta-Híd. Ako je možné, že toto je v poriadku?“ pýtal sa premiér. Poukazuje na to, že Faktor zarobil na základe pravidiel vlády Ivety Radičovej vo VšZP za 20 mesiacov 334-tisíceur. „Kde boli všetci tí krikľúni, ktorí vykrikovali, že sú nejaké odmeny,“ doplnil. Ďalej uvádza, že firma Uhiarikovej ženy, ktorú predtým vlastnil sám Ivan Uhliarik, znásobila za prvý rok jeho pôsobenia vo funkcií ministra zdravotníctva tržby až 27-krát.

Z tohto dôvodu sa premiérovi Robertovi Ficovi nepáči kritika zdravotníctva zo strany KDH, ktoré chce odvolávať Viliama Čisláka. Celej opozícii vyčíta jej nečinnosť pri vysokých zárobkoch Mariana Faktora, predchádzajúceho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) či už spomínaný neuveriteľný nárast tržieb firmy manželky Ivana Uhliarika.

Zelená župa

29.05.2017

Zelená župa je prvý a v súčasnosti aj jediný projekt svojho druhu na Slovensku na úrovni krajov, ktorý bol spustený v roku 2015 a úspešne pokračuje aj v roku 2017. Hlavným cieľom environmentálne ladeným projektom Trenčianskeho samosprávneho kraja – Zelená župa je znížiť svoju ekologickú stopu, ako aj realizácia aktivít, ktoré skutočne prispievajú k ochrane [...]

Nenávistná kampaň proti vláde posunula Kotlebu až do parlamentu

14.03.2016

Je pár dní po voľbách a Slovensko sa stále spamätáva z volebného šoku. Nevie pochopiť, čo sa s ním stalo, keď z parlamentu vylúčilo Kresťanskodemokratické hnutie a vpustilo extrémistov na čele s Mariánom Kotlebom. Až teraz všetci ľudia pochopili, akí v skutočnosti sme a ako často podliehame zdeformovanému, zavádzajúcemu a klamlivému mediálnemu obrazu. [...]

Päť základných princípov novej vlády

25.02.2016

Strana Smer-SD so svojim predsedom Róbertom Ficom usiluje znovu o vstup do vlády, a preto voličom a potenciálnym koaličným partnerom chcú jasne zadefinovať podmienky a princípy spolupráce. Strana sa preto bude riadiť týmito piatimi základnými princípmi a chce byť iba v takej spoločnej vláde, ktorá sa na týchto princípoch zhodne a bude sa nimi riadiť. Toto je [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 43705x
Priemerná čítanosť článkov: 4856x

Autor blogu

Kategórie